3 Nisan 2012 Salı
TAVADA PİZZA
Arkadaşlar bu pizzayı daha öncede yapmıştım. Fakat hamuru yumuşak oldu diye biraz daha un ilave edip fırında pişirdim. Sonra arkadaşım yaşamınkıyısından 'a sordum....meğer hamur kıvamı yumuşak oluyormuş..Pazar günü aynı ölçüyle , ama bu kez tavada denedim.hem çok pratik oldu...hemde çok lezzetli...eğer denemek isterseniz işte tarifi...Bu tarifim gelibolu17 arkadaşımdaki P.D.Ç.S etkinliğine...
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un
domates sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
4 -5 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
kekik
üzeri için....evde ne varsa.....
Yumurta,yoğurt,yağı iyice karıştırdım ve un , tuz , kabartma tozunu ilave ettim. Genişce bir tavayı hafif yağlayıp hamuru yaydım.(bu arada hamurun üzeride yağlanmış oluyor,salçasına yağ koymaya gerek kalmıyor.ben yağ kullanmayı pek sevmediğim için... ) sosu hazırlayıp hamurun üzerine sürdüm. salam sosis ,sucuk doğrayıp serpiştirdim.(dilerseniz tavada önceden hafif pişirebilirsiniz ) peynir rendesinden sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirdim...hepsi bu kadar...pizza hazııırr...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
bende tavada pizza yapmıştım.evet hamur yumuşak oluyor belki daha ince koymak daha iyi olur..ama birde hamurlu tariflerin pişer pişmez yenmesi olmuyo zaten hamurumsu oluyo....en az 15 dakika yarım saat dinlense daha iyi olur..
bu görüntü harika..ellerine sağlık:))
tekrar merhaba karışıklık için özür dilerim,eller,ne sağlık güzel pizza tarifi için,teşekkürler,,,gene beklerim tarifin
ŞİMDİ YAYINDA Selamlar
Tavada pizza iyi fikirmiş, bir porsiyon bile pişirebilir insan. Tuttum bu fikri, ellerine sağlık. Sevgiler.
selamlar arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim. Pizzanda nefis gözüküyo ellerine saglık
Yorum Gönder