3 Nisan 2012 Salı

TAVADA PİZZA


Arkadaşlar bu pizzayı daha öncede yapmıştım. Fakat hamuru yumuşak oldu diye biraz daha un ilave edip fırında pişirdim. Sonra arkadaşım yaşamınkıyısından 'a sordum....meğer hamur kıvamı  yumuşak oluyormuş..Pazar günü aynı ölçüyle , ama bu kez tavada   denedim.hem çok pratik oldu...hemde çok lezzetli...eğer denemek isterseniz işte tarifi...Bu tarifim gelibolu17 arkadaşımdaki P.D.Ç.S etkinliğine...

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1,5 su bardağı un

domates sosu için
2 yemek kaşığı domates salçası
4 -5  yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
kekik
üzeri için....evde ne varsa.....


Yumurta,yoğurt,yağı iyice karıştırdım ve un 
, tuz , kabartma tozunu  ilave ettim. Genişce bir tavayı hafif yağlayıp  hamuru yaydım.(bu arada hamurun üzeride yağlanmış oluyor,salçasına yağ koymaya gerek kalmıyor.ben yağ kullanmayı pek sevmediğim için... ) sosu hazırlayıp hamurun üzerine  sürdüm. salam sosis ,sucuk doğrayıp serpiştirdim.(dilerseniz tavada önceden hafif pişirebilirsiniz ) peynir  rendesinden sonra kapağını kapatıp  kısık ateşte 12-14 dakika kadar pişirdim...hepsi bu kadar...pizza hazııırr... 

4 yorum:

disal dedi ki...

bende tavada pizza yapmıştım.evet hamur yumuşak oluyor belki daha ince koymak daha iyi olur..ama birde hamurlu tariflerin pişer pişmez yenmesi olmuyo zaten hamurumsu oluyo....en az 15 dakika yarım saat dinlense daha iyi olur..

bu görüntü harika..ellerine sağlık:))

Gelibolu17 dedi ki...

tekrar merhaba karışıklık için özür dilerim,eller,ne sağlık güzel pizza tarifi için,teşekkürler,,,gene beklerim tarifin

ŞİMDİ YAYINDA
Selamlar

ahestebeste dedi ki...

Tavada pizza iyi fikirmiş, bir porsiyon bile pişirebilir insan. Tuttum bu fikri, ellerine sağlık. Sevgiler.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

selamlar arkadaşım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim. Pizzanda nefis gözüküyo ellerine saglık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.