4 Nisan 2012 Çarşamba

YULAFLI PORTAKALLI BİSKÜVİ..P.D.Ç.S...


Yaz geliyor...Kilolar başa dert...Ama  börek  ,çörek .kurabiye çook çok seviliyor. Bu tarifim hem lezzetli hem de masum...

1 tane portakal
1 çay bardağı esmer şeker
1 tane yumurta
2 çay bardağı yulaf
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Tam buğday unu

Portakal (kabuklarıyla) küçük parçalara bölünür ve şekerle rondoda  püre haline getirilir. Yağ yumurta  ve yulafla iyice karıştırılır . Yavaş yavaş un ilave edilir . Bu aşamada kabartma tozu konur. Karıştırılır. Kekten katı kurabiyeden yumuşak bir hamur elde edilir. Kaşık yardımıyla fırın tepsisine konur. 170 derecede pişirilir…















4 yorum:

FERZAN dedi ki...

portakallı olan herşeyi çok beğenirim,ellerine sağlık hemşerim çok güzel olmuş kokusu taaa bana kadar geldi...:))sevgiler..

Gelibolu17 dedi ki...

Günaydın canım,güzel tariifn için çook teşekkürler,ellerine sağlık,geç kaldım kusura bakma,,,gene bekliyorum selamlar...
Güzel tarifin şimdi
BURDA YAYINDA

bir kase lezzet dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK:)
MMM ALDIM

nilay dedi ki...

Hafif bir kurabiye canım :))
Ellerine sağlık
Çok güzel görünüyor
İyi hafta sonları

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.