7 Nisan 2012 Cumartesi

PEYNİRLİ ISIRGAN OTU


Bizim evde ot yemekleri sevilir. .Şimdi de otların tam zamanı. pazara gidince yeşilliklerden kendimi alamıyorum. Teyzeler , amcalar bahçelerinde yetiştirdikleri  otları önlerine koyuyorlar 3-5 demet. Hemen yanaşıyorum. Belli ki doğal yetişmiş... Isırgan  çok faydalı . Bunu herkes biliyor. Bende salata , kavurma veya börek olarak tüketirken, ablama gittiğimiz bir gün bu şekilde yaptı .Gerçekten harika bir lezzet. Tabi ot severlere....
nasıl mı yapılıyor. İşte tarifi...

1 demet ısırgan otu
Peynir
Un

Yapılışı
Isırganlar güzelce yıkanıp bezin üzerinde kurutulur . ki…pişerken sulanıp lezzeti bozmasın.Yapraklarının olduğu yerlerden küçük parçalara ayrılır .(kalın sapları konmuyor.ince kısımları koyabilirsiniz ) 4 kat olacak şekilde ısırgan ayrılır. Tavaya incecik zeytinyağı gezdirilir. 1 kat ısırgan yayılır .(tava görünmeyecek şekilde)un serpiştirilir . 1 kat daha ısırgan …ince kesilmiş peynir dilimleri konur yada rendelenir. Sıra 3.kata geldi .ısırgan  peynirin üzerini örtecek şekilde yayılır ,un serpiştirilir. Tekrar ısırgan ve katlar tamamlandı. Sıra pişirme aşamasında . ocağı yakıp kısık ateşte üzerini bastırarak  ve ara ara tavayı sallayarak altı pembeleştirilir. Bir tabağa ters çevirip alınır . Tavaya tekrar incecik  yağ konur. Isırgan tekrar tavaya alınır. Yine ara ara sallayarak alt tarafı pembeleştirilir . Izgara et yada köfte yanında ….Yada hiç bir şeyin yanına koymadan sadece… ısırganı deneyin

karışık  ve uğraştırıcı gelmesin size.zorlanacağınız tek şey yıkaması sanırım Ben maşayla hallediyorumGülümsedeneyin.gerçekten beğeneceksiniz...




3 yorum:

lezzet istasyonu dedi ki...

canım bu tarifini arada yapıyorum, gerçektende çok güzel, dediğin gib
i yıkama işlemi zor, ellerine sağlık...

bir kase lezzet dedi ki...

MMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİSSSS:)))))

nilay dedi ki...

Tam benlik.
Ot mevsimi geldi tabii .))
Ellerine sağlık
İyi haftalar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.