11 Nisan 2012 Çarşamba

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI




.
Bir kaç gündür oturamadım bilgisayarın başına . İşlerim vardı . Biliyorum ki oturunca vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum.Orayı tıkla , burayı tıkla saatler geçmiş .Eeee işler duruyor Neyse...bugün fırsat bu fırsat dedim. aaaa 
baktım çorbalar etkinliği başlamış. Hemen tarifimi ekleyip etkinliğe göndereyim dedim. 
 Malzemeler evde olan şeyler. Hiç aranmaya gerek yok .Tarifimi çok basit.  Anlatayım hemen...

1 tane havucu rendeleyip güzelce kavurdum . 2 kaşık un ilave edip tekrar unla beraber kavurdum ve ocağı kapattım .Biraz soğuduktan sonra (topaklanmasını önlemek için yapıyorum bunu). yeterince su ilave edip  kaynayana kadar karıştırdım . Bir avuç kadar tel şehriye attım. Şehriyeler kıvama gelince yarım demet maydanozu kıyıp doğruu tencereye...1 çay bardağı süt ilave edip kaynasın bi taşım. Sonrası tuz ve karabiber...Çorba yenmeye hazır hale gelmiştir artık...Hafif kıvamlı lezzetli bir çorba..
Dilerseniz tavuk suyu , et suyu yada çeşni kullanabilirsiniz...
Tarifimi çorbalarımız etkinliğini düzenleyen arkadaş pitipiti mutfakta ya ...

2 yorum:

zeymuran dedi ki...

ellerine saglik canim cok besleyici bir corba olmus

ihlamurcum dedi ki...

Değişik ama pratik bir çorba olmuş.Denemek lazım, ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.