Bizim evde ot yemekleri sevilir. .Şimdi de otların tam zamanı. pazara gidince yeşilliklerden kendimi alamıyorum. Teyzeler , amcalar bahçelerinde yetiştirdikleri otları önlerine koyuyorlar 3-5 demet. Hemen yanaşıyorum. Belli ki doğal yetişmiş... Isırgan çok faydalı . Bunu herkes biliyor. Bende salata , kavurma veya börek olarak tüketirken, ablama gittiğimiz bir gün bu şekilde yaptı .Gerçekten harika bir lezzet. Tabi ot severlere....
nasıl mı yapılıyor. İşte tarifi...
nasıl mı yapılıyor. İşte tarifi...
1 demet ısırgan otu
Peynir
Un
Yapılışı
Isırganlar güzelce yıkanıp
bezin üzerinde kurutulur . ki…pişerken sulanıp lezzeti bozmasın.Yapraklarının
olduğu yerlerden küçük parçalara ayrılır .(kalın sapları konmuyor.ince
kısımları koyabilirsiniz ) 4 kat olacak şekilde ısırgan ayrılır. Tavaya incecik
zeytinyağı gezdirilir. 1 kat ısırgan yayılır .(tava görünmeyecek şekilde)un
serpiştirilir . 1 kat daha ısırgan …ince kesilmiş peynir dilimleri konur yada
rendelenir. Sıra 3.kata geldi .ısırgan
peynirin üzerini örtecek şekilde yayılır ,un serpiştirilir. Tekrar
ısırgan ve katlar tamamlandı. Sıra pişirme aşamasında . ocağı yakıp kısık ateşte
üzerini bastırarak ve ara ara tavayı
sallayarak altı pembeleştirilir. Bir tabağa ters çevirip alınır . Tavaya tekrar
incecik yağ konur. Isırgan tekrar tavaya
alınır. Yine ara ara sallayarak alt tarafı pembeleştirilir . Izgara et yada
köfte yanında ….Yada hiç bir şeyin yanına koymadan sadece… ısırganı deneyin
karışık ve uğraştırıcı gelmesin size.zorlanacağınız tek şey yıkaması sanırım Ben maşayla hallediyorumdeneyin.gerçekten beğeneceksiniz...
karışık ve uğraştırıcı gelmesin size.zorlanacağınız tek şey yıkaması sanırım Ben maşayla hallediyorumdeneyin.gerçekten beğeneceksiniz...
3 yorum:
canım bu tarifini arada yapıyorum, gerçektende çok güzel, dediğin gib
i yıkama işlemi zor, ellerine sağlık...
MMM ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİSSSS:)))))
Tam benlik.
Ot mevsimi geldi tabii .))
Ellerine sağlık
İyi haftalar
Yorum Gönder