25 Nisan 2012 Çarşamba

KABAKTA PÜRELİ ET


Geçen gün yemek dergilerini karıştırırken bu et yemeğini gördüm. Aslında Hünkar Beğendi olarak yapılmış...Henüz patlıcan almadığım için  patlıcan yerine patates püresi koydum...Ama  servise hazırlarken aynı şekli uyguladım....

Yapılışına gelince...Etleri ( biftek kullandım) şeritler halinde doğradım...suyunu bırakınca başka bir yere aldım. (çıkan kara suyu yemeğin içinde hiç sevmiyorumKararsız) Neyse...Soğanla birlikte etleri güzelce kavurup salça ilave ettim .Tuz  karabiber  ve biraz sıcak su koyup  pişirdim. Patates püresi hazırladım... Kabakları uzunlamasına kesip ızgarada pişirdim.  
Sıra servis aşamasında...Kabakları çember yapıp bağladım ..(pırasa yada taze soğanın yeşillerinden kullanılabilir). Ben folyo kıvırıp bağladım. İçine patates püresi , üzerine  yeterince et koydum...Hepsi bu kadar....Yenmeye hazır hale geldi....

4 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canımmmmmm çok teşekkürler ALLAH hepimizin ölmüşlerini nur içinde yatırsın
ellerine sağlık patateslide güzel olmuştur sunum harika patlıcan bende ilk defa aldım tadı güzeldi
kış sebzelerinede bıktık değişiklik olsun istedim sevgiler

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:)
MÜKEMMEL BİR SUNUŞ
:)

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık paylaşımların bol bol olsun inşallah
sevgiler;)))

zeymuran dedi ki...

gayet şık bır yemek ellerıne sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.