17 Nisan 2012 Salı

KEŞKÜLLÜ ÇİLLİ KEK



Bu keki yosunbuka arkadaşımda görüp yapmıştım. Size adresini vermek isterdim ama ya değişitirdi ,yada kapattı...Blog açılmıyor. 
 Her zaman olduğu gibi ben malzemelerle oynadım biraz. yağ miktarını azalttım ve kremşanti koymadım. Ama gerçekten bu  şekilde bile çok lezzetliydi...
Tarifimi çay-kahve bahane etkinliği yapan pastaeli arkadaşıma yolluyorum..
4 yumurta 
-4 fincan şeker
-4 fincan un 
1 fincan sıvı yağ
-2 fincan süt
-1 paket keşkül
-1 paket kabartma tozu -1 paket vanilya-
3 yemek kaşığı haşhaş
Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve yağ ilave edilir. Kuru malzemeler ( keşkül -un-k.tozu-haşhaş ve vanilya ) eklenir borcama dökülür  ve 170 derece fırında pişirilir....

4 yorum:

pastaeli-ebru dedi ki...

değişik bir tarif .Desteğiniz için teşekkürler.tarif yayında:)

MAZES dedi ki...

görüntüsü ne kadar güzel,ellerine sağılık.

sonu garanti tarifler... dedi ki...

çok güzel gözüküyor ellerine sağlık canım.seni izlemeye aldım sende beni izlersen çok sevinirim selamlar kucak dolusu sevgiler:)))

nilay dedi ki...

Kekşül keke hoş bir aroma vermiştir.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.