15 Nisan 2012 Pazar

RÜŞTÜ..



Bu tarifi geçen hafta NTV de Refika ile Mucize Lezzetler ,  programında gördüm. İçimden yemek yapmanın gelmediği bir gün denedim. Yanında yeşil salatayla çok hafif lezzetli bir akşam yemeği oldu bize...

4 tane büyük patatesi kabuklu olarak haşladım. Biraz diri kalacak. soğuduktan sonra rendeledim .(Uzun uzun rendelenecek  )Teflon tavaya (tereyağ + sıvıyağ ) sıvıyağ koyup  ısıttım . Patateslerin yarısını tavaya boşluk kalmayacak şekilde yerleştirdim .Üzerine tuz , nane ,pul biber , serpiştirdim .birazda karabiber...Altı kızardıktan sonra üzerine ,tarifte  köy peyniri ...ama ben tulum peyniri doğradım . Kalan patatesle üzerini  boşluk kalmayacak şekilde kapladım...Tabak yardımıyla çevirdim ve diğer tarafınıda kızarttım...Hepsi bu kadar...Kızımın sabırsızlığından benimki kızarmadı pembeleşti :)))




2 yorum:

disal dedi ki...

ismi çok komikmiş:)) ama tarif çok güzell......ilk fırsatta deneyeceğim.....ellerine sağlık.

MAZES dedi ki...

çok patik tarif,bakalım nezamana kısmet olacak,not aldım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.