13 Nisan 2012 Cuma

KIRLI...Yöresel...


Kırlı  AYDIN lıların yazın sıkça yaptığı bir yemek.  Diğer bölgelerde de buna benzer yemek var. İsmi farklı. Hele yapıldıktan sonra 1 gün bekletilirse....mmm tadına doyum olmuyor....Fazla lafa gerek yok . 
MALZEMELER
1 kg patlıcan 
3 tane büyük kurusoğan
4 tane domates 
10 diş sarmısak 
yeşil biber
tuz-karabiber

 yoğurt

 YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur. ortadan bölünür. bir parmak uzunluğunda ikiye bölünüp ,birbirinden  ayırmadan kesilir. Bütün patlıcanlar bu şekilde hazırlanıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Patlıcanlar beklerken ,soğanlar ince ince kıyılır ve zeytinyağında hafifçe sarartılır. Küp doğranmış domatesler ilave edilir. tuzu konur ve 10-15 dk.kadar pişirilir. Patlıcanlar sudan çıkarılıp sıkılır ve kızartılır. tepsiye dizilir.Üzerine hazırladığımız domatesli sos dökülür.Sarmısaklar serpilir. Az daha unutuyordum .  Bu arada biberlerde kızartılır , Üzerine dizilir. Suyunu çekene pişirilir.Piştikten sonra  kısa bir süre fırınlarsanız daha güzel oluyor.  Yoğurtla servis yapılır
Elbette tarifim Yöresel yemekler etkinliği yapan Safiye arkadaşıma....





4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

patlıcanlı tariflere bayılırım aydınlı değilim ama bu yemek tam benlik:))
ellerine sağlık canım

yöresel yemekler ve örgü dedi ki...

Harika mutfak tarif için teşekkürler gönderi sırasına göre yayınlıcam canım dsdegin için teşekkürler tekrar beklerim

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar harikamutfak tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar beklerim harika tariflerinle canım

nilay dedi ki...

Nasıl da nefis görünüyor
Yaza girerken harika bir tarif
Ellerine sağlık
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.