21 Mart 2012 Çarşamba
PATATES ÇANAĞINDA ET
Ben etli patates yemeğini çok seviyorum . Bugün ne pişirsem diye düşündüm . Hemen aklıma patates yemeği geldi , gelmesine de ...Şimdi evdekiler kolayına kaçmışsın bugün demesinler diye sunumu değiştirdim ve böyle birşey çıktı ortaya .Yanına bol yeşil salata , başka hiçbir şeye gerek yok.
Etleri kuşbaşı doğradım ve 1 tane kuru soğanla soteledim. salça ,karabiber ,kekik ve yarım çay kaşığı nane ilave ettim . Sıcak su koyup pişmeye bıraktım. Pişmeye yakın tuzunu ilave ettim . Et pişerken patatesleri haşladım ve ezerek püre haline getirdim . tuz biraz sıvı yağ , biraz süt ilavesiyle lezzetlendirdim . Soğumadan çanak şeklini verdim . Ellerim yandı biraz ama eh olacak o kadar artık . Sonrasında pişen etleri içine aldığı kadar doldurdum . 10 -15 dk. kadar fırınladım ....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık.Hasan paşa köftesinin farklı bir sunumunu yapmışsın.Çok da değişik olmuş.Eminim lezzetide olmuştur.
Hafta sonu misafirim vardı ne yapacım diye düşünüyordum.Paylaşımın için teşekkür ederim...sevgiler..))
Kıyamam sana, bir de kolayına kaçmışsın deme ihtimali ha:(En sevdiğim üçlülerden:etli patates, bol yeşil salata, karbonhidrat bombası olarak da pirinç pilavı:) nefis nefis! Ellerin dert görmesin, kısmetle dolsun.
patates ve et bır arada doyulmaz tadına ellerınıze sağlık cok guzel olmus
Ellerine sağlık
canım nerelerdeydin yorumunu görünce çok sevindim ara verdin sanırım tekrar gördüğüme çok sevindim
sunum çok şık olmuş ellerine sağalık
izlemey alıyım ben seni sevdim burayı
sevgiler
Şahane bir yemek olmuş,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..
Yorum Gönder