26 Mart 2012 Pazartesi

KARNABAHAR KIZARTMASI


Kızartma olmasından dolayı çok sık yaptığım bir tarif olmadı hiç bir zaman . Ama insanın canı  bazen böylesini istiyor. Hep fırında olmuyor . Bu defa yaparken maden suyu kullandım . sonuç mu ? mükemmel ...Eğer bugüne kadar sodayı denemediyseniz  tavsiye ederim . Yağ çekmedi çünkü...

Malzemeler
1 şişe maden suyu
2 yumurta
haşlanmış karnabahar
aldığı kadar un
tuz- karabiber 

Karnabahar hariç  malzemeleri güzelce karıştırdım . Çiçeklere ayırdığım karnabaharı bu harca bulayıp kızarttım .

 Bu arada karnabaharı haşlarken suyuna 4-5 kaşık sirke koymanızı tavsiye ederim. .Malum koku en aza iniyor.

2 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIMMM
:)
LEZZETLİ MMMMM HARİKA
:))

disal dedi ki...

yağ çekmemesi harika..bi dahaki sefere bende katarım inş...ellerine sağlık nefis görünüyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.