21 Mart 2012 Çarşamba

PATATES ÇANAĞINDA ET



Ben etli patates yemeğini çok seviyorum . Bugün ne pişirsem diye düşündüm . Hemen aklıma patates yemeği geldi , gelmesine de ...Şimdi evdekiler kolayına kaçmışsın bugün demesinler diye sunumu değiştirdim ve böyle birşey çıktı ortaya .Yanına bol yeşil salata , başka hiçbir şeye gerek yok.

Etleri  kuşbaşı  doğradım  ve 1 tane kuru soğanla soteledim. salça ,karabiber ,kekik ve yarım çay kaşığı nane ilave ettim . Sıcak su koyup pişmeye bıraktım. Pişmeye yakın tuzunu ilave ettim . Et pişerken patatesleri haşladım ve ezerek püre haline getirdim . tuz biraz sıvı yağ , biraz süt ilavesiyle lezzetlendirdim . Soğumadan çanak şeklini verdim . Ellerim yandı biraz  ama eh olacak o kadar artık . Sonrasında pişen etleri içine aldığı kadar doldurdum . 10 -15 dk. kadar fırınladım ....

7 yorum:

Ayfer dedi ki...

Ellerine sağlık.Hasan paşa köftesinin farklı bir sunumunu yapmışsın.Çok da değişik olmuş.Eminim lezzetide olmuştur.
Hafta sonu misafirim vardı ne yapacım diye düşünüyordum.Paylaşımın için teşekkür ederim...sevgiler..))

ahestebeste dedi ki...

Kıyamam sana, bir de kolayına kaçmışsın deme ihtimali ha:(En sevdiğim üçlülerden:etli patates, bol yeşil salata, karbonhidrat bombası olarak da pirinç pilavı:) nefis nefis! Ellerin dert görmesin, kısmetle dolsun.

zeymuran dedi ki...

patates ve et bır arada doyulmaz tadına ellerınıze sağlık cok guzel olmus

çatlakkafe dedi ki...

Ellerine sağlık

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

canım nerelerdeydin yorumunu görünce çok sevindim ara verdin sanırım tekrar gördüğüme çok sevindim

melisa dedi ki...

sunum çok şık olmuş ellerine sağalık
izlemey alıyım ben seni sevdim burayı
sevgiler

** ZEL ** dedi ki...

Şahane bir yemek olmuş,ellerinize sağlık..
Sevgilerimle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.