Bildiğim, güvendiğim bir yağ kullanarak hazırladığım tatlı kurabiyelerden deneyin lütfen. Bu tarifle ve daha önce verdiğim tuzlu kurabiye tarifiyle gelen konuklarınıza güzel ve lezzetli bir kuru pasta tabağı hazırlayabilirsiniz
Malzemeler
125 gr becel
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarış (akı üzerine)
1 paker kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için
Hindistan cevizi
Pasta çikolatası
marmelat
Hamur yoğurulur .15-20 dk. dinlendirilir. Dilerseniz bir kısmını tırtıllı uçla şekillendirip yumurta
akı sürüp fırında pişirin.soğuduktan sonra uçlarını önce eritilmiş pasta
çikolatasına sonra Hindistan cevizine batırıp lezzetlendirebilirsiniz.
Dilerseniz ,küçük yuvarlaklar yapıp ortasını çukurlaştırın
üzerine yumurta akı sürün ve pişirin.
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra çukur yerlerine eritilmiş pasta çikolatası
koyabilirsiniz …Yada çikolata yerine marmelatla sunabilirsiniz.
Son bir seçenek yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra
hindistan cevizine batırabilirsiniz…
Çeşitleri artırmak mümkün elbette…Daha sırada üzüm ve damla
çikolata var ama….Hepsini birden yapmak yerine farklı zamanlarda yapmakta mümkün
tabi ki …
3 yorum:
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR NURAYCIM ELLERİNE SAĞLIK
llerine sağlık canımçokşık görünüyorlar seni takibe aldım bende beklerimsevgiler;)
canım eline sağlık çayın yanına aldım:))
Yorum Gönder