2 Temmuz 2013 Salı

TATLI PASTANE KURABİYESİ


Bildiğim, güvendiğim bir yağ kullanarak hazırladığım tatlı kurabiyelerden deneyin lütfen. Bu tarifle ve daha önce verdiğim tuzlu kurabiye tarifiyle gelen konuklarınıza güzel ve lezzetli bir kuru pasta tabağı hazırlayabilirsiniz

Malzemeler
125 gr becel
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarış (akı üzerine)
1 paker kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Süslemek için
Hindistan cevizi
Pasta çikolatası
marmelat

Hamur yoğurulur .15-20 dk. dinlendirilir. Dilerseniz  bir kısmını tırtıllı uçla şekillendirip yumurta akı sürüp fırında pişirin.soğuduktan sonra uçlarını önce eritilmiş pasta çikolatasına sonra Hindistan cevizine batırıp lezzetlendirebilirsiniz.
Dilerseniz ,küçük yuvarlaklar yapıp ortasını çukurlaştırın üzerine yumurta akı sürün  ve pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra çukur yerlerine eritilmiş pasta çikolatası koyabilirsiniz …Yada çikolata yerine marmelatla sunabilirsiniz.
Son bir seçenek yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırabilirsiniz…
Çeşitleri artırmak mümkün elbette…Daha sırada üzüm ve damla çikolata var ama….Hepsini birden yapmak yerine farklı zamanlarda yapmakta mümkün tabi ki …

3 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI Dogada dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR NURAYCIM ELLERİNE SAĞLIK

Turuncu Tatlar dedi ki...

llerine sağlık canımçokşık görünüyorlar seni takibe aldım bende beklerimsevgiler;)

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan dedi ki...

canım eline sağlık çayın yanına aldım:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.