5 Ekim 2012 Cuma

KARPUZ KABUĞU REÇELİ


Aldığınız karpuz , kalın kabuklu çıkarsa eğer hiç ziyan etmeyin . Benim yaptığım gibi hemen reçelini yapın . Ben bu tarifi yayınlamakta geciktim ama  , daha karpuz var. Ucundan kıyısından yakalarsınız.Eh olmazsa da seneye artık .Bu arada karpuzun kabuk kısmının çok faydalı olduğunu hatırlatayım..
Tarife geçeyim artık...
Karpuzu kesip yenen kısmını ayırdım .Yeşil kabuklarını tatlı kabağında yapıldığı gibi soydum . Küp küp doğradım. 

Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşladım. (düdüklü tencerede yarım saat yeterli geliyor)
Karpuzun büyüklüğü değiştiği için şeker ölçüsü veremiyorum . Haşlamadan önce kabukları kaseyle ölçün. kaç kase ölçerseniz şekeride o kadar koyun. Çok tatlı sevmiyorsanız eğer , ki bizim ev halkı sevmez ,eksik koyabilirsiniz.
Eveet, haşlama işlemi tamamlandıktan sonra şekerini ilave edip cam gibi olana kadar kaynattım . Bi ara limon suyu yada bir parça limon tuzu atmayı unutmayın . Ocaktan indirmeden vanilya koydum ve hepsi bu kadar..





2 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

bu çok güzel
karpuz bitmeden bi denesem

Mutfaknotlari dedi ki...

yaz başında abim benden istedi ama o tarifte karpuz kabukları kireçte ebkletilecekti ve uzun geldiği için yapmadım geçiştirmiştim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.