3 Ekim 2012 Çarşamba

ELMALI KEK



BÜTÜN ARKADAŞLARIMA UZUN BİR ARADAN SONRA MERHABALAR ....


Acısıyla ,üzüntüsüyle geçen bir yazın ardından buradayım tekrar. Ne kadar da özlemişim...Her yaptığım yemeğin fotoğrafını çektim . Çektim  ama bende yazıp yayınlayacak güç kuvvet yoktu. Babam yaz boyunca çok rahatsızdı . Fıtık ameliyatı oldu ,ardından bağırsak tıkanıklığı....Canım babamı çok yıprattı.  Yoğun bir bakım ve iyileşme süreci  Neyse ki şu anda allaha bin şükür çok iyi...ALLAH herkese sağlık versin...

 Çok sevdiğim ve pratik bu elmalı keki paylaşayım istedim sizlerle...
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
1 fincan ılık süt
1 fincan sıvı yağ
2 tane elma
1 paket kabartma tozu
Tarçın – şeker
Şeker ve yumurta beyazlayıncaya kadar çırpılır . süt ve yağ ilave edilir. Un ve kabartma tozu elenerek konur.Kalıba dökülür . Üzerine şeker serpilir.(hamur kıtır kıtır olsun diye) Elmalar soyulur . Çekirdek kısmı çıkarılır ve halka şeklinde dilimlenir. Kek hamurunun üzerine dizilir. Üzerine bol tarçın serpilir. 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.

2 yorum:

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Hoş geldin canım evet uzun bir ara ,yaz sezonu ,allah şifa versin babacığına,çok geçmiş olsun,elmalı kekinde çok güzel görünüyor bu arada,ellerine sağlık,öptüm,görüşürüz.

Adsız dedi ki...

arkadaşım geçmiş olsun çok üzüldüm benimde acısıyla üzüntü içerisinde geçti bizim ufaklığın baçağı kırıldı 2 ay alçıda kaldı çok karışık bir yazdı benim içinde babana çok geçmiş olsun allah şifa versin şimdi iyi olduğuna sevindim bayramınız mübarek olsun annenlere selamlar ellerinden öpüyorum
sevgiler
arzu yasak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.