17 Mayıs 2012 Perşembe

KIRMA RULO BÖREK

Bu böreği gül ablanın sayfasında gördüm. Görüntü çok hoşuma gitti ve hemen yaptım . İlk yaptığımda tarifi aynen uyguladım . Yani yufka ıslatması yağ ve su ile yapılmıştı.Ertesi güne kalınca kuru olmuş gibi geldi bana . Ben sonra yaptığımda yağ , yoğurt ve yumurta karışımı sürdüm yufkaya . Bu sosun içinede bir paket kabartma tozu ilave ettim. Malzemeler malum ...Yufka beyaz peynir ,maydanoz ve ıslatmak için tercih edeceğiniz malzemeler...Yapılışına gelince...Yufka dörde bölünüp herbir parça sosla ıslatılıyor. Üçgen kısmından başlayıp büzdürülüyor . İki kenarı bir araya getiriliyor ve peynir konup sarılıyor...


4 yorum:

sonu garanti tarifler... dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor.sevgiler...

Deniz dedi ki...

İlk kez görüyorum ben de. Şekli güzelmiş gerçekten. Ellerinize sağlık.

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

çok güzel olmuş,elinize sağlık...

bir kase lezzet dedi ki...

HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
NERDESİNNNNNNNNNN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.