Arkadaşlar tarif canım ablamdan...Akşam misafirlerine yapmış , sizlerle paylaşayım diye bana tarifi yazıp yollamış. Bende henüz bu tatlıdan yemiş değilim ...Ablaaacııımmm sana geldiğimde bende istiyorummm :)))
Şaka bir yana bu tarifi bende deneyeceğim hemen...
Ablacım teşekkür ederim...
baklavalık yufka
dondurulmuş böğürtlen
ceviz ,
elma ( sert olacak)
1 yemek kaşığı buğdağ nişastası
tarçın
önce elmalar soyulur ve ikiye bölünür .Çok az şeker serperek yarım çay bardağı suyla pişirilir. Üzerine tarçın ve bolca ceviz serpilip soğumaya bırakılır. (veya elmaları küp şeklinde doğrayıp şekerle pisirebilirsiniz )
Baklavalık yufka erimiş t.yağı ile fırça yardımıyla hafifçe yağlanır .Bu şekilde 3 yufka üst üste konur . 4 de bölünür. Her bir parçanın üzerine yarım elma cevizi ile birlikte konarak ,bohça yapılır.. (yufkanın dört köşesinden büzülerek tepsiye konur ) elmalar bitinceye kadar yapılır....Bohçalar tepsiye birbirine yakın yerleştirilir . Ağız kısımları fazla açık olmamalı...önceden ısıtılmış fırında 2oo derecede 15 -20 dk.üstü kızarıncaya kadar pişirilir..
Elmaları pişirdiğimiz tencerede kalan suyun içine buğday nişastası konur , gerekirse çözülen böğürtlenin suyundan ilave edilerek sos hazırlanır .Sonrada içine böğürtlenler ilave ediılır...yanında sade kesme Maraş dondurmayla servis yapılır.
Yazın son günlerinde hafif ve çok lezzetli bir tatlı olur..afiyet olsun...
1 yorum:
ablanın ellerine sağlık canım.harika görünüyor.sevgiler.
Yorum Gönder