19 Ekim 2012 Cuma

BÖĞÜRTLEN SOSLU SÜRPRİZ TATLI




Arkadaşlar tarif  canım ablamdan...Akşam misafirlerine yapmış , sizlerle paylaşayım diye bana tarifi yazıp yollamış. Bende henüz bu tatlıdan yemiş değilim ...Ablaaacııımmm  sana geldiğimde  bende istiyorummm  :))) 
Şaka bir yana bu tarifi bende deneyeceğim hemen...
Ablacım teşekkür ederim...

baklavalık yufka  
dondurulmuş   böğürtlen  
ceviz  , 
elma ( sert olacak)   
1 yemek kaşığı buğdağ nişastası  
 tarçın                                                 
 önce elmalar   soyulur ve ikiye bölünür .Çok az şeker serperek  yarım çay bardağı suyla   pişirilir. Üzerine tarçın ve bolca ceviz serpilip soğumaya bırakılır. (veya elmaları küp şeklinde doğrayıp şekerle pisirebilirsiniz )
Baklavalık yufka erimiş t.yağı ile  fırça yardımıyla hafifçe yağlanır  .Bu şekilde 3 yufka üst üste konur . 4 de bölünür. Her bir parçanın üzerine yarım elma cevizi ile birlikte konarak ,bohça yapılır.. (yufkanın dört köşesinden  büzülerek tepsiye  konur )  elmalar bitinceye kadar  yapılır....Bohçalar tepsiye birbirine yakın yerleştirilir . Ağız kısımları fazla açık olmamalı...önceden ısıtılmış fırında 2oo derecede 15 -20 dk.üstü kızarıncaya kadar pişirilir..
Elmaları pişirdiğimiz tencerede kalan suyun içine buğday nişastası konur , gerekirse  çözülen böğürtlenin suyundan ilave edilerek sos hazırlanır .Sonrada içine böğürtlenler ilave ediılır...yanında sade kesme Maraş dondurmayla servis yapılır. 
 Yazın son günlerinde hafif ve çok lezzetli bir tatlı olur..afiyet olsun...


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ablanın ellerine sağlık canım.harika görünüyor.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.