Evimizde ciğer seviliyor ama.....Yemek masaya geldiğinde çok yağlı olmayacak . Bende kendimce böyle bir çözüm buldum . Tabi benim gibi düşünenler olursa , fikir vermek adına paylaşmadan olmaz dedim...
Ciğeri küp şeklinde hazırladım . Mısır unu ve beyaz unu karıştırdım . İçine tuz ve karabiber ilave ettim. Ciğerleri içine atıp her tarafının unladım. (Bu işlemi yaparken ciğerleri az az una attım.) Teflon tavaya yarım kahve fincanı kadar sıvı yağ koyup ısıttım ve ciğerleri içine atıp ara ara karıştırdım . Bunu iki kaşıkla yaparsanız daha güzel ve kolay oluyor:)) Eveet bu hatırlatmayı yaptıktan sonra ciğere dönelim ve karıştırmaya devam...Her tarafı güzelce kızardıktan sonra servis tabağIna alıp doooğğruuu masaya....
Bu arada yanına garnitür olarak küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri kızarttım ,yine teflon tavaya koyduğum az yağda..(.Çok GÜZEL oldu gerçekten )Patatesi alıp yine aynı tavaya ay şeklinde doğranmış soğanları atıp soteledim ve servis sırasında birleştirdim...
2 yorum:
başlığı okur okumz ahhh dedim çok severim
kaçgündür aklımda bide ben yapsam
eline sağlık sevgiler
ciğeri sadece bu şekilde seviyorum çok güzel oluyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder