20 Ekim 2012 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ

 Evimizde ciğer seviliyor ama.....Yemek masaya geldiğinde  çok yağlı olmayacak . Bende kendimce böyle bir çözüm buldum . Tabi benim gibi düşünenler olursa ,  fikir vermek adına paylaşmadan olmaz dedim...

 Ciğeri küp şeklinde hazırladım . Mısır unu  ve  beyaz unu karıştırdım . İçine tuz  ve karabiber ilave ettim. Ciğerleri içine atıp her tarafının unladım. (Bu işlemi yaparken ciğerleri az az una attım.) Teflon tavaya yarım kahve fincanı kadar sıvı yağ koyup ısıttım ve ciğerleri içine atıp ara ara karıştırdım . Bunu iki kaşıkla yaparsanız daha güzel ve kolay oluyor:)) Eveet bu hatırlatmayı yaptıktan sonra ciğere dönelim ve karıştırmaya devam...Her tarafı güzelce kızardıktan sonra servis tabağIna alıp doooğğruuu masaya....
Bu arada yanına garnitür olarak  küçük küpler halinde kesilmiş patatesleri kızarttım ,yine teflon tavaya koyduğum az yağda..(.Çok GÜZEL oldu gerçekten )Patatesi alıp yine aynı tavaya ay şeklinde doğranmış soğanları atıp soteledim ve servis sırasında birleştirdim...

2 yorum:

melisa dedi ki...

başlığı okur okumz ahhh dedim çok severim
kaçgündür aklımda bide ben yapsam
eline sağlık sevgiler

suna'dan denemeler dedi ki...

ciğeri sadece bu şekilde seviyorum çok güzel oluyor ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.