21 Ekim 2012 Pazar

KIYMALI LAHANA SARMASI


Sarma olsun da...İster yaprak ,ister lahana ....Benim için hiiiç fark etmez. Çünkü ikisini de çook seviyorum .  Bu  nedenle sarmayı yapması hiç de zor gelmez. 

1 tane orta boy lahana
3 tane kuru soğan
250 gr kıyma
3 kaşık salça (biber ,ev ,domates )
3 su bardağı pirinç
tuz -karabiber
2 su bardağı su
yarım kahve fincanı nar ekşisi
2 tane domates
Yağını size bırakıyorum...

Lahana yapraklarına ayrılır .Kaynayan tuzlu suda haşlanır . Sarmanın harcı için , soğan ince kıyılır  İçine salçası , tuzu -biberi ,pirinci ,kıyması , yağı (sıvı yağ kullandım) konur . Güzelce karıştırılır . Bu arada içine nar ekşisinin bir kısmı ilave edilir .(kalanı suyla birlikte sarmaların üzerine ) . Lahana yaprakları sarılacak büyüklükte kesilir...Sarma işlemi bittikten sonra üzerine  suyu konur ve kapak kapatılır . Pişmeye bırakılır....






2 yorum:

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım harikasın en sevdiğim sarmayı yapmışsın ne zamandır istiyordum bende kısmet olmadı ellerine sağlık hayırlı bayramlar sevgiler canım

Unknown dedi ki...

Yemeye doyamadığım bir lezzet..
Bende çok severim..
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.