6 Mart 2012 Salı

KURUBİBER AŞI





TV de yemek tariflerini  mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Çünkü değişik şeyler denemeyi  seviyorum . Damak tadımıza uygun olanları hemen yapıyorum. Amaaa …uçuk , kaçık malzemeleri olanlara bakmıyorum bile. Geçen gün bir tarif izledim ve hemen o akşam , yemeğin  yanına yaptım . sizlede paylaşayım istedim. Belki sizde izlemişsinizdir …Eğer uygulamaya geçirmediyseniz benden size tavsiye . Hemen  yapın....

Malzemeler 
Kurubiber (miktarı size bırakıyorum )
Kuru soğan
Salça
Tuz
Zeytinyağı
Sarımsaklı yoğurt
Yağ ve nane

Biberleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşladım. Kuru soğanı ay şeklinde doğrayıp  zeytinyağında pembeleştirdim . Salçasını  koydum . Bir iki dakika da salçasıyla kavurdum . Haşlanan biberlerin çekirdeklerini  çıkarıp (keyfinize kalmış , ben çıkarabildiğimi çıkardım) sosa ilave ettim. 1 fincan suyla 10 dakika kadar pişirdim (tatlar birbirine geçsin ).Tabağa alıp üzerine   sarmısaklı yoğurt döktüm .Yağı ısıtıp   içine 1 tatlı kaşığı nane .... ve doğruca yoğurdun  üzerine ….

NOT :ben 1 dizi bibere 3 tane kuru soğan 2 kaşık salça  kullandım. Yoğurt üzerini kaplayacak miktarda….

4 yorum:

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyorlar,yemek tarifinin verildiği bir program gördüm mü hiç dayanamam,öncelikli izlenecek olanlar arasındadır.Yeni tatlarda buluşmak dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Harika, ben kırmızı bibere bayılırım:) içinde kırmızı biber olan herşeye...Bu da bambaşka güzelliği olan bir lezzet.Ellerine sağlık, görüşmek üzere.
Not:Lütfen kelime doğrulamayı kaldır,bloggerlara açık hale getirirsen yani anonim kullanıcı yorumu istemezsen zaten önemli ölçüde istemediğin yorumlardan kurtulursun.Yoksa yorum yapanı caydırıyor.Nacizane önerimdir.

lezzet-i mekan dedi ki...

mis gibi olmuş canım kuru biber aşı, ellerine sağlık. Yorum ayarlarına gelirsek, bende çok zor adapte oldum buraya ama karıştıra karıştıra biraz anlamaya başladım. şimdi, kumanda paneline giryorsun, gönderme kayıt falan var oradan ayarları tıklıyorsun ve onun altında yazan yayıncılık biçimlendirme yorumlar var yorum seçeneğini tıklıyorsun, en aşağılarda da yorumlar için kelime doğrulama gösterilsinmi diyor, oradan hallediyoruz canım. daha başka değiştirmek istediğin şeyler varsa yine oralardan bulabilirsin. inşallah anlatabilmişimdir. iyi geceler dilerim sevgiler.

ayos dedi ki...

merhaba ..

harika görünüyor mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık.. Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim...sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.