29 Şubat 2012 Çarşamba

MISIR UNLU TAVUK





Merhabalar…
Tavuğu sevmeyen yoktur herhalde…Ama her zaman yapılan klasik pişirme tarzının dışına çıkmak gerekiyor kimi zaman. Bizde tavuk şinitzel çok sevilir. Fakat onun yumurta- un işlemi ve buna ilaveten yağda kızarması kalori açısından beni rahatsız ediyor işin doğrusu…Ben bu şekilde   denedim lezzeti yakaladım..Deneyin belki sizde seversiniz…
3 tane kemiksiz tavuk göğsü
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
1çay kaşığı çeşni (vegeta kullandım)
Tuz –karabiber
Çok az zeytinyağı
Yeterince mısır unu

Tavukları küp küp doğradım. Baharatları , zeytinyağı ve sütü ilave edip güzelce karıştırdım ve birkaç saat buzdolabında dinlenmeye bıraktım.( Sabahtan hazırlayıp koyun buzdolabına akşam yemeğine büyük kolaylık…) Pişirmeye başlarken üzerine azar azar mısır unu serptim ve karıştırdım Her tarafının mısır unuyla kaplanması sağladım. Teflon tavaya yarım fincan kadar sıvıyağ koyup ısıttım . Hazırladığım tavukları içine atıp  İki kaşık yardımıyla ara ara karıştırarak  pembeleştirdim… İçi yumuşak dışı kıtır lezzet yenmeye hazır hale geldiii...

Dilerseniz aynı işlemi uygulayarak, küp küp kesmeden  normal şinitzel yapıyor gibi de yapabilirsiniz

3 yorum:

Leyla dedi ki...

hayirli aksamlar ablacigim
ellerine saglik cok nefis gözüküyor
en kisa zamanda bende bu yöntemi uygulayacagim misir unla hic denemedim
sevgilerimi birakiyorum :)))))

bir kase lezzet dedi ki...

CANIMBEN GELDİM
GENE ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK
:)
MUHABBETLE KAL.

lezzet-i mekan (serpil) dedi ki...

sen geçtinmi blogspota, iyi yapmışsın, tatlının tarifini al tabi canım. afiyetler olsun. tavuk nefis böyle sosluda olunca ayrı bir güzel. ellerine sağlık. iyi geceler dilerim sevgiler. bu arada yorum gönderirken anahtar kelime çıkıyor ve hiç okunmuyor istersen sen onu kaldır bir ara:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.