20 Aralık 2013 Cuma

PEYNİRLİ MİNİ PİZZA


Kullanılan Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 yumurtanın akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı şeker
 1 çay bardağı ılık su
 1 paket  kuru maya yada yaş maya
 Aldığı kadar un (sert bir hamur olmayacak) 
 lor –maydanoz
Hazırlanışı:
Yağ ,süt ,tuz , şeker ılık su ,yumurta akı karıştırılır ....yavaş yavaş un ilave edilir. Mayayı kuru kullanacaksanız  bu arada ilave edebilirsiniz..(Yaş maya kullanacaksanız 1 çay bar. ılık su ve şekerle karıştırın .Mayası geldikten sonra ilave edin )..ben kuru kullandığım için una karıştırdım...Hamur çok güzel yoğurulup özleştirilir...
Yoğurma işlemi bitince parçalar kopartılıp   yuvarlanır. Bir parça peynir- maydanoz karışımı ortasına bastırılır. Tepsiye dizilir... Tepsi mayası gelene kadar bekletilir. Yumurta sarısı sürülür...170 derecelik fırında pişirilir....
dilerseniz , salam , sosis , sucukla da yapabilirsiniz...

5 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

Ellerine saglik canim yumusacik gozukuyor mutlu hafta sonlari :)

Turuncu Tatlar dedi ki...

Ellerine saglik canim yumusacik gozukuyor mutlu hafta sonlari :)

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım,ben de sık sık poğaça yapıyorum bunu da deneyeceğim.

MyTaste dedi ki...

Merhabalar,
Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

afiyetleeditor dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.