Bu tarif ablamdan geldi...Bisküvi kısmı etimekle yapılmış.Dolayısıyla yağ yok... Eh muhallebide yağsız...Rahatça yiyebiliriz sanırım.:))) Tabi ölçüyü kaçırmadan :)))
Ablam vişneleri dipfrizden kullanmış...Ben vişnelerimi bitirdim kış içinde.Bu nedenle çilekle yaptım..Şimdi buzdolabında beklemede....Tarif gelince hemen sizlerle paylaşayım istedim....Çileklisi de yarın yayında...
1. aşama
yarım paket tuzsuz etimekleri
1 bardak ılık süt içine vanilya ve şeker ilavesiyle etimekleri güzelce ıslat.
2.aşama
3 ,5 bardak süt
yarım bardak şeker
3 yemek kaşığı un , 2 yemek kaşığı buğday nişastasıyla muhallebi yap.
Piştikten sonra içine limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edip iyice soğut.
Tarifine göre hazırlanmış 1 paket ( tek seferlik olan küçük paket) jöle ve 1 su bardağı süzme yoğurt koyup mikserle 10 dk.çırp..Etimeklerin üzerine dök.Bir gece buzdolabında beklet.
3. aşama
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Kıvam alıncaya kadar pişir.
Soğumuş kremanın üzerine vişne tanelerini diz. Soğuyan sosu dök...
1 yorum:
Çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık,afiyet olsun,Anneler günün kutlu olsun.
Yorum Gönder