11 Mayıs 2013 Cumartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE





Bu tarif ablamdan geldi...Bisküvi kısmı etimekle yapılmış.Dolayısıyla yağ yok... Eh muhallebide yağsız...Rahatça yiyebiliriz sanırım.:))) Tabi ölçüyü kaçırmadan :)))
Ablam vişneleri dipfrizden kullanmış...Ben vişnelerimi bitirdim kış içinde.Bu nedenle çilekle yaptım..Şimdi buzdolabında beklemede....Tarif gelince hemen sizlerle paylaşayım istedim....Çileklisi de  yarın yayında...

1. aşama
 yarım paket tuzsuz etimekleri 
1 bardak ılık süt içine vanilya ve şeker ilavesiyle  etimekleri güzelce ıslat.

2.aşama
3 ,5 bardak süt
yarım bardak şeker 
3 yemek kaşığı un , 2 yemek kaşığı  buğday nişastasıyla muhallebi yap.
Piştikten sonra içine  limon kabuğu rendesi ve vanilya ilave edip iyice soğut.
Tarifine göre hazırlanmış 1 paket ( tek seferlik olan küçük paket) jöle ve 1 su bardağı süzme yoğurt koyup mikserle 10 dk.çırp..Etimeklerin üzerine dök.Bir gece buzdolabında beklet.

3. aşama
1 su bardağı vişne suyu 
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta(tepeleme) 
Kıvam alıncaya kadar pişir.

Soğumuş kremanın üzerine vişne tanelerini diz. Soğuyan sosu dök...





1 yorum:

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Çok güzel olmuş canım,ellerine sağlık,afiyet olsun,Anneler günün kutlu olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.