Tesadüfen rastladığım bu tarifi hemen denedim. Hem yapımı kolay ,hemde çok lezzetli... Tarifi paylaşan senemce ye çok teşekkürler...
MALZEMELER
Köftesi için
500 gr kıyma
1 yumurta sarısı (beyazı köftenin üzerine sürülecek)
1 tane kuru soğan (rende)
3 yemek kaşığı irmik
1 dilim ekmek içi
Tuz –karabiber
İç harcı için
3 tane patates
1 tane kuru soğan
Tuz- karabiber –pul biber
Üzeri için
1, yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tereyağı -1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Çırpılmış yoğurt
YAPILIŞI
* Köfte için verilen malzemeleri yoğurup buzdolabına koyun.
*İçini hazırlamak için soğanı küp doğrayıp sıvı yağda
soteleyin .
*Patatesi rendeleyip
suyunu sıkın ve soğana ilave edin .
*10 dakika kadar birlikte kavurun.
*Tuz ,karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın…Ocağı
kapatın…
*Köfteyi buzdolabından çıkarın ve tekrar yoğurun . 4 parçaya
ayırın .
*Tezgaha streci açın
ve köfteyi üzerine yayın.
* Köftenin içine soğumuş patatesten yeterince koyun
* Streç yardımıyla
yuvarlayıp kapatın.
*Kapatılan taraf alta gelecek şekilde fırın tepsisine alın.
*4 parçayı bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine yumurta
akını sürün ve 180 derece de pişirin.
* Bu arada yağı eritin , salçayı ilave edip 2-3 dk. kavurup biraz
sıcak su ilavesiyle sosu hazırlayın.
1 yorum:
Merhaba ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Bloğunuzu takibe aldım. Banada bekliyorum. Sevgilerimle,
Yorum Gönder