30 Mart 2012 Cuma

DEREOTLU PATATES SALATASI



GÜNAYDIN  ARKADAŞLAR....
Hepiniz iyisinizdir umarım . Bugün benim keyfim pek yok . Çünkü ....oğlumu yarın İstanbul' a uğurluyorum 3 aylığına . Haziran sonu mesleği ile ilgili bir   sınava gireceği için  kursa gidiyor .  Hayırlısıyla gidip gelir inşallah . Eee  yapacak birşey yok . O 'nun geleceği için gerekli bir durum .Sınavı kazanır inşallah ... Neyse , ben biraz dertleşeyim istedim  sizlerle. 

Tarifime gelince .
 Ben bunu  çok yaparım   Her zaman yaptığım için herhalde ,  nedense  tarifi koymak hiç  aklıma gelmedi.. Dün annemin misafirlerine yaptım . Çok güzel oldu  Hafif bir salata ...yağsız ...sağlıklı...

 Patatesleri haşlayıp ezdim . Sarmısaklı  yoğurt hazırladım . İçine minik , minik salatalık  , dereotu ilave edip karıştırdım . Tuzu bu arada koydum unutmadan . Patatesle buluşturdum . Mayonez de konuyor ama ben koymadım . Onun yerine ev yapımı turşu suyu ilave ettim . Hafif mayhoşluk verdi . Çok lezzetli ...Tavsiye ederim...Ölçüsü yok dilediğiniz kadar patatesle yapabilirsiniz. Yoğurt miktarı patatesi gevşetecek kadar ...
Tarifim çay -kahve bahane etkinliği yapan arkadaş marifetanne ye...


10 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım, neyse ki üç ay.Allah sağlık, uzun ömür versin, esirgesin.
Hayırlısı ile kavuşmak nasip olsun.
Salata lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.Sevgiler.

HARİKA MUTFAK dedi ki...

Amin canım çok teşekkür ederim..

Disalce dedi ki...

canım inşallah oğlun için herşeyin en iyisi en hayırlısı olur...Allah kavuştursun diyelim..

ellerine sağlık..salata harika.bende çok sık yaptığım tarifleri bi türlü ekleyemiyorum.....:)

HARİKA MUTFAK dedi ki...

teşekkür ederim canım.

mutfagabuyrun dedi ki...

dereotunu patetese çok yakıştırıyorum bende.sanki salataya başka bir lezzet veriyor.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar.

Marifetane hobi dedi ki...

Etkinliğe katılımın için teşekkürler canım tarifini aldım ellerine sağlık yine beklerim hayırlı cumalar diliyorum sevgiler.

Betül İnce dedi ki...

Herşey çocuklar için, sayılı gün çabuk geçer. Salata gerçekten hafif ve şık, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

MAZES dedi ki...

eeeeeh arkadaşım,üzülme ,o da geçer,benim kız 4 sene Iğıdırda kalacak,2 ay yanında kaldım,evde küçük kız ve babası var,mecburen döndüm,iyi ki telefonlar var,allah razı olsun icad edenden.

Unknown dedi ki...

Nefisss görünüyor nefiss.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Nuraycım artık alıştırsak iyi olacak çocuklar büyüdü,uzun kısa çok ayrılıklar göreceğiz ama inşallah hepsi güzel sonuçlanan ayrılıklardan sonunda kavuşmak olanlardan olsun,işi rast gitsin hayırlı olsun,sağlıcakla kal.salatanda diğer yemeklerin gibi harika olmuş,ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.