1 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ (yarı fındık yarı zeytinyağ…)
Yarım su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
Yarım su bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için irmik
Üzeri için irmik
Şerbeti için :
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
(Şerbet soğuk olacak )
Hazırlanışı:Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdım ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırladım . Hamuru şekilendirdim . elimi yağlayıp hamuru tekrar elimde yuvarladım ki irmik hamura yapışsın .Daha sonra irmiğin içinde yuvarladım .170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirdim. .Pişmeye yakın gözünüzü üzerinde eksik etmeyin . Aman irmikleri yanmasın. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdire gezdire döktüm. Ben akşamdan yaptım . sabah kahvaltıyı hazırlarken dayanamadım ve hemen tadına baktım.:))))
5 yorum:
hayirli aksamlar ablacigim ellerine saglik ne hos olmus tatlin
bunu en kisa zamanda deneyecegim
sevgiler
ellerine sağlık canım,bu tatlıya bayılırım.
çok teşekkürler canım,bu güzel tarifin http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/balparmak-tatls.html burda yayında,selamlar gene beklerim :)
ellerine sağlık arkadaşım.harika görünüyor.afiyet bal olsun.sevgiler.
Çok güzel görünüyor, tarifi de malzemeleri de pratik.Yazdım deftere, deneyince sonucu bildireceğim. İnşallah senin yaptığın gibi güzel olur.Ellerine sağlık.Sevgiler.
Yorum Gönder