28 Kasım 2013 Perşembe

KABAKLI KEK


MALZEMELER
2 tane  kabak
2 yumurta
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 fincan süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
tuz-karabiber-nane-dereotu
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Kabaklar rendelenir ve suyu sıkılır. soğan ince kıyılır . Dereotu ve nane doğranır .(taze nane yoksa kuru nane konur) Bu  ön hazırlık tamamlandıktan sonra un ve k.tozu haricinde malzemeler karıştırılır . yavaş yavaş un ilave edilir.kek kıvamına gelince yağlanmış tepsiye yayılır.üzeri düzeltilir zeytinyağ gezdirilir.susam çörek otuyla süslenip 170 derece fırında pişirilir...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.