El oyalayan ,biraz zahmetli ama , sonuç.... HARİKA BİR REÇEL....
Malzemeler
20 tane turunç
1kg toz şeker
Yarım limonun suyu
Öncellikle turunçlar
yıkanır ve turuncu kabukları rendelenir.Kabuklar çizilir ve dilimler halinde
soyulur. Bu kabuklar kıvrılarak ipe dizilir.
Genişçe bir kaba alınır
ve üzerini örtecek kadar su konur . 3 gün boyunca , günde 3 kez bu su değiştirilir.
Üçüncü gün , bir
tencereye alınır .üzerini örtecek kadar su konur ve kaynamaya
bırakılır.(göbeğinden kaynamaya başlayınca 15 dk.kaynayacak)15 dk.sonunda suyu
süzülür.
Tekrar su konur.Kaynatılır.Bu işlem üç kez yapılır .Son suyu konduğunda
turunçlar yumuşayıncaya kadar kaynama işlemi sürdürülür. ve suyu süzülür . Bir
süzgece alınır.Üzerine hafif hafif bastırılır ve suyu iyice süzdürülür.İpleri
çıkartılır
Şekerin üzerini 2 parmak
geçecek kadar su konur.Limon suyunu ilave edip kaynatılır. Turunçlar
şuruba
atılır ve reçel kıvamı alıncaya kadar
pişirilir….
3 yorum:
Canım Antalya reçeli ne kadar güzel olmuş hatta bahçemde var bende yaptım mmmmmmm mis canım eline sağlık yüzün hep gülsün lezzetlin öptü:))
günaydın tatlım:)))
ellerinize sağlık harika görünüyor. bloğunuzu takibe aldım...
banada beklerim
sevgilerimle,
Yorum Gönder