1 Mart 2013 Cuma

TURUNÇ REÇELİ



El oyalayan ,biraz zahmetli ama , sonuç.... HARİKA BİR REÇEL....


Malzemeler

20 tane turunç
1kg toz şeker
Yarım limonun suyu

Öncellikle turunçlar yıkanır ve turuncu kabukları rendelenir.Kabuklar çizilir ve dilimler halinde soyulur. Bu kabuklar kıvrılarak ipe dizilir.

Genişçe bir kaba alınır ve üzerini örtecek kadar su konur . 3 gün boyunca ,  günde 3 kez bu su değiştirilir.

Üçüncü gün , bir tencereye alınır .üzerini örtecek kadar su konur ve kaynamaya bırakılır.(göbeğinden kaynamaya başlayınca 15 dk.kaynayacak)15 dk.sonunda suyu süzülür.
Tekrar su konur.Kaynatılır.Bu işlem üç kez yapılır .Son suyu konduğunda turunçlar yumuşayıncaya kadar kaynama işlemi sürdürülür. ve suyu süzülür . Bir süzgece alınır.Üzerine hafif hafif bastırılır ve suyu iyice süzdürülür.İpleri çıkartılır

Şekerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su konur.Limon suyunu ilave edip kaynatılır. Turunçlar 
şuruba atılır ve reçel  kıvamı alıncaya kadar pişirilir….





3 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

Canım Antalya reçeli ne kadar güzel olmuş hatta bahçemde var bende yaptım mmmmmmm mis canım eline sağlık yüzün hep gülsün lezzetlin öptü:))

bir kase lezzet dedi ki...

günaydın tatlım:)))

selda nın mutfak defteri dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor. bloğunuzu takibe aldım...
banada beklerim
sevgilerimle,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
TuzBİBER Dergisinin son sayısı için tıklayınız.