20 Mart 2013 Çarşamba
BEYAZ SOSLU ENGİNAR
Aydın da enginar hem çanak olarak hemde enginar filizi olarak adlandırılan saplı şekilde satılıyor. Ben iki şekliyle seviyorum ve her hafta pişiriyorum. Faydaları da saymakla bitmiyor elbette.Mevsiminde mümkün olduğunca yemek gerektiğine inanıyorum.
Yapılışına gelince...
malzemeler
enginar
yarım kg. kuşbaşı et
1 tane büyük kuru soğan
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
tuz-karabiber
dereotu
Enginarı küçük parçalar halinde sıyıra sıyıra ayıklıyorum. Biraz kılçıklı çünkü. Yumuşayıncaya kadar haşlıyorum. ( Düdüklü tencere zamandan kazandırıyor )Kuşbaşı eti haşlıyorum. Soğanla kavurup üzerine haşlanan enginarı koyuyorum. Üzerini geçecek kadar haşlama suyunu ilave ediyorum .Kaynamaya bırakıyorum .Kaynamaya başlayınca , tuz- karabiber ve limon suyuyla çırpılmış unu biraz suyla inceltip enginarın üzerine ilave ediyorum ve tekrar 20 dk. kadar pişiriyorum. Dereotuyla süsleyip servise hazır hale getiriyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder