P.D.Ç.S etkinliği yapan arkadaşım gelibolu17 ye gönderiyorum...
1 su bardağı ince bulgur
3 tane orta boy haşlanmış patates
1 diş sarmısak
1 tane limon
1 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz ve karabiber
3 tane orta boy haşlanmış patates
1 diş sarmısak
1 tane limon
1 su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
3-4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz ve karabiber
1,5 su bardağı kadar süzme yoğurt yada yoğurdun susuz tarafından
1 diş sarımsak
1 diş sarımsak
Üzeri için
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp püre haline getirilir . Limon suyunun üzeri 1 bardak sıcak suyla tamamlanır ve bulgurun üzerine dökülür. Bulgurlar şiştikten sonra patatesle birleştirilir . Salça yağda kavrulur üzerine sarımsak rendelenir . patatesli bulgur karışımına ilave edilir İnce kıyılmış maydanoz ,nane tuz ve karabiber eklenir ve iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır kase şekli verilir. İçine yoğurt konur. Kırmızı biberli naneli yağ gezdirilir.Salatalık turşusuyla servis yapılır...
3 yorum:
Çok teşekkürler canım ellerine sağlık,maşallah döktürmüşsün yine...güzel tarifin şimdi yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/11/bulgurlu-patates-kaseleri.html gene beklerim,selamlar
Sevgiler canim aramiza hos geldiniz blogunuzda tariflerde cok güzel hayirli huzur dolu bir hafta diliyorum sevgiler .
teşekkür ederim canım....
Yorum Gönder