17 Mayıs 2012 Perşembe
KIRMA RULO BÖREK
Bu böreği gül ablanın sayfasında gördüm. Görüntü çok hoşuma gitti ve hemen yaptım . İlk yaptığımda tarifi aynen uyguladım . Yani yufka ıslatması yağ ve su ile yapılmıştı.Ertesi güne kalınca kuru olmuş gibi geldi bana . Ben sonra yaptığımda yağ , yoğurt ve yumurta karışımı sürdüm yufkaya . Bu sosun içinede bir paket kabartma tozu ilave ettim. Malzemeler malum ...Yufka beyaz peynir ,maydanoz ve ıslatmak için tercih edeceğiniz malzemeler...Yapılışına gelince...Yufka dörde bölünüp herbir parça sosla ıslatılıyor. Üçgen kısmından başlayıp büzdürülüyor . İki kenarı bir araya getiriliyor ve peynir konup sarılıyor...
13 Mayıs 2012 Pazar
9 Mayıs 2012 Çarşamba
PROFİTEROL
Çoook seviyoruz ailecek...Geçen akşam misafirlerime yaptım.Sizlerle paylaşayım istedim.Ölçüler kaşık ,bardak...hiç zor yanı yok...
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
2 çay bardağı un (70 gr)bir fiske tuz -şeker3 yumurta
2 kaşık un +1 kaşık nişasta5 kaşık şeker2,5 su bardağı sütçikolata sos
Yağ ve su kaynadıktan sonra un ,tuz ve şekeri ilave edip hızla karıştırdım 5 dk kadar...ılınmaya bıraktım.yumurtaları tek tek kırıp karıştırdım. fırın tepsisine kaşıkla koyup 170 derede pişirdim.. iyice kızaracak ve fırın kapağı açılmayacak ki hamurlar çökmesin. Bu arada krema ve çikolata sosu hazırladım.. sonrası malum ..içine kremayı sıkıp çikolata sosla kapladım...
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
2 çay bardağı un (70 gr)bir fiske tuz -şeker3 yumurta
2 kaşık un +1 kaşık nişasta5 kaşık şeker2,5 su bardağı sütçikolata sos
Yağ ve su kaynadıktan sonra un ,tuz ve şekeri ilave edip hızla karıştırdım 5 dk kadar...ılınmaya bıraktım.yumurtaları tek tek kırıp karıştırdım. fırın tepsisine kaşıkla koyup 170 derede pişirdim.. iyice kızaracak ve fırın kapağı açılmayacak ki hamurlar çökmesin. Bu arada krema ve çikolata sosu hazırladım.. sonrası malum ..içine kremayı sıkıp çikolata sosla kapladım...
2 Mayıs 2012 Çarşamba
MUHALLEBİLİ KADAYIF..P.D.Ç.S
Arkadaşlar bu tatlı için tek şey yazabilirim...HARİKA....Sizde benim gibi bugüne kadar denemediyseniz eğer , hemen yapın derim...Blogcu arkadaşlarda hep görüyordum. bi türlü yapmak kısmet olmamıştı...Yaptığım zaman da yiyenler tarafından çok beğenildi...
Muhallebi için...
1 bardak şeker ---1 bardak un-----5 bardak süt (su bardağı)----pişirip soğuttum. 1 paket krem şanti koyup çırptım...
Kadayıfın hazırlığı .....
Diğer tariflerde yağda kavrulmuş. ben, kadayıfların üzerine biraz sıvı yağ gezdirip harmanladım. Fırında kızarttım. Bu işlemi yaparken ara ara kadayıfları karıştırdım. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra ovalayarak küçülttüm.
Borcama kadayıfın yarısını yaydım . Soğuyan muhallebiyi döküp buzdolabında dinlendirdim...Servis yapacağım zaman kalan kadayıfları muhallabinin üzerine tekrar yaydım. (buzdolabında hemen yumuşamasın diye bu şekilde hazırladım) muhallebi ve kadayıf arasına ince kıyılmış cevizde ilave ediyorum..
Tarifim etkinlik için paşasoframa...
Tarifim etkinlik için paşasoframa...
ÇOK YÖNLÜ BLOGGER ÖDÜLÜ
Arkadaşım bir kase lezzetten geldi bu ödül. Kendisine çok teşekkur ediyorum..
Ödülün kuralları varmış...
1- 11 arkadaşa verilecek ..
http://karadenizsofrasi.blogspot.com ,http://ugurbocegi1.blogspot.com..ve beni ziyaret den arkadaşlarıma...
2- bloglara haber bırakılacak...
3-Kendinizle ilgili 7 gerçek paylaşılacak...
2007 yılında blogcuyla başladım...blogcudaki değişim ve sorunlardan sıkıldım . Blogspota geldim.
Sizlerin beni ziyareti sevindiriyor.
Değişik yemek tarifi görünce hemen mutfağa gidip yapmak istiyorum.
Yağ oranı çok olana yemek ve hamurişi tarifleri ilgiimi pek çekmiyor.Hemen kendime göre değiştiriyorum tarifi..
Ailem herşeyden önce geliyor...Onları çook ama çoook seviyorum.
Kızımla yemeklern fotoğraflarını çekerken boolca atışıyoruz:)))
Mutfakta uğraşırken önümde ,arkamda dolaşılmasından hoşlanmıyorum nedense...
4-ödülü verene teşekkur edilecek.
5-Versatile ödül fotosu eklenecek...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)